| Culinar | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Anca Incepator
Mesaje : 18 Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Culinar Mier Mar 30, 2011 4:29 pm | |
| Doina, cum a iesit ciorba de stevie? Eu am facut de vreo doua ori urzici pentru ca anul trecut nu apucasem. | |
|
| |
doina Premiant
Mesaje : 99 Data de inscriere : 23/03/2011
| Subiect: Re: Culinar Mier Mar 30, 2011 4:38 pm | |
| E excelenta , am mancat 2 portii , dar nu e de post , este cu slaninuta afumata . | |
|
| |
Anca Incepator
Mesaje : 18 Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Culinar Mier Mar 30, 2011 6:14 pm | |
| Eu tin post asa ca nu ma gandesc la bunatati cu carnita. De aceea nici nu am facut ciorbita de stevie pentru ca si mie imi place cu afumatura. | |
|
| |
estefana Moderator
Mesaje : 880 Data de inscriere : 20/03/2011 Varsta : 47 Localizare : Baia Mare
| Subiect: Re: Culinar Mier Mar 30, 2011 10:57 pm | |
| Anca, eu folosesc cand simt nevoia de afumatura branza tofu si e de post. | |
|
| |
Anca Incepator
Mesaje : 18 Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Culinar Joi Mar 31, 2011 3:48 am | |
| Buna dimineata, tuturor
Eu nu prea ma impac cu produsele din soia. Fac un fel de alergie si de aceea le evit. De cand am fost prin Dubai, am descoperit lintea. Eu nu mancasem pana acum cateva luni si mi-a placut foarte mult, O fac ca pe fasolea batuta. Nu stiu daca aici este locul despre genul asta de subiecte si sper sa nu incurc borcanele.
Sa aveti o zi cat mai buna si cu mult soare! | |
|
| |
estefana Moderator
Mesaje : 880 Data de inscriere : 20/03/2011 Varsta : 47 Localizare : Baia Mare
| Subiect: Re: Culinar Joi Mar 31, 2011 5:54 am | |
| Buna dimineata! suntem la cafea, putem vorbi despre orice. si mazarea galbena se poate gati asa cum ai spun tu despre linte. o zi placuta va doresc! | |
|
| |
Anca Incepator
Mesaje : 18 Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Culinar Joi Mar 31, 2011 6:13 am | |
| Da, stiu de mazare. Cand eram mica, facea bunica mea si era foarte buna. Eu am cumparat acum 2-3 ani din Carrefour niste mazare uscata, dar era mazare verde uscata si nu avea acelasi gust. Nu prea ajung in piata sa vad daca se mai gaseste asa ceva. | |
|
| |
estefana Moderator
Mesaje : 880 Data de inscriere : 20/03/2011 Varsta : 47 Localizare : Baia Mare
| Subiect: Culinar Joi Mar 31, 2011 6:16 am | |
| eu am fiert mazare galbena dupa care am scurs apa si am pasat-o cu ulei si putina ceapa. i-am dat cu gust cu putinca sare. iese ca un pateu. dupa ce se raceste este delicios | |
|
| |
Anca Incepator
Mesaje : 18 Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Culinar Joi Mar 31, 2011 9:17 am | |
| Imi faci pofta! Exact asa o facea si bunica mea! Va scriam de linte pentru ca nu mancasem niciodata si din povestirile parintilor si bunicilor, intelesesem ca asta mancau oamenii mai nevoiasi pe vremuri. Si acum, cand i-am spus soacrei mele ca am facut linte batuta, a ras si a zis ca s-a saturat de linte cand era la internat, in timpul liceului. Eu am fiert-o cu zarzavat (morcovi, telina, ceapa, cartofi), am scurs zeama si apoi am mixat-o bine cu ulei si putina sare. P.S. Foarte bine ca ai creat o rubrica noua despre activitati culinare. | |
|
| |
Anca Incepator
Mesaje : 18 Data de inscriere : 25/03/2011
| Subiect: Re: Culinar Joi Mar 31, 2011 9:31 am | |
| In general, cand m-am dus intr-o plimbare, am incercat sa mananc cat mai multe chestii specifice locului respectiv. De exemplu, o bucatarie foarte savuroasa mi s-a parut cea turceasca. Oricum, in Turcia, in restaurantele mai mici sau la terase, sunt numai barbati care servesc si gatesc, iar barbatii sunt cei mai mari gurmanzi! O alta reteta pe care am incercat-o dupa ce am mancat la arabi a fost supa de morcovi cu ghimbir (suna ciudat?!). Este o supa-crema cu multi morcovi, un pic de telina, ceapa si cartof in care se adauga putin ghimbir ras (eu am folosit din cel uscat, la pliculete). Se fierb toate in apa suficienta cat sa le acopere bine si apoi se mixeaza cu putin ulei si sare si se mai pun la fiert 2-3 minute. Ghimbirul ia din gustul acela lesios al morcovului si ii da o alta aroma. Probabil daca citeam reteta asta pe undeva, as fi strambat din nas, dar dupa ce am mancat mi s-a parut foarte gustoasa (asta daca va plac supele-crema de zarzavat si gustul ghimbirului). La arabi serveau supa asta cu crutoane dar eu ma abtin de la mancat foarte multa paine. (in general, la retete imi este greu sa scriu cantitatile, pentru ca eu gatesc foarte mult "la ochi"). | |
|
| |
doina Premiant
Mesaje : 99 Data de inscriere : 23/03/2011
| Subiect: Re: Culinar Joi Mar 31, 2011 10:52 am | |
| Eu am mai facut uneori pate de soia . Se fierb boabele de soia puse la inmuiat ( eu le las de seara pana a doua zi cand ma intorc de la serviciu , cam 17 ) Le scurg apa in care au stat , le clatesc si le pun la fiert in oala sub presiune . Fierb greu, cam 2 ore. Nu pun nici o alta leguma de la inceput pentru ca s-ar face terci. Cand sunt boabele de soia fierte pun radacinoase dupa gust si inspiratie si mai pun oala sa fasaie cam 5 minute. Scurg de zeama si mixez cu ulei si zeama cat e necesar.(pun la mixat si legumele fierte ) La acest amestec se pot pune diverse ceapa, usturoi , masline , ciuperci fiecare dupa preferinte. Din pacate nu se poate face o cantitate mica iar dupa congelare nu mai are acelasi gust. | |
|
| |
estefana Moderator
Mesaje : 880 Data de inscriere : 20/03/2011 Varsta : 47 Localizare : Baia Mare
| Subiect: Re: Culinar Joi Mar 31, 2011 11:17 am | |
| multumim Anca de reteta! nutritiva supa acesta; foarte buna si la copilasi. Doina, si eu fac pateu de soia, dar fara alte legume, doar soia ulei si ceapa. un minunat mic dejun. | |
|
| |
claudia Moderator
Mesaje : 372 Data de inscriere : 06/06/2011 Varsta : 53
| Subiect: Re: Culinar Lun Iun 06, 2011 10:37 am | |
| Daaa, si eu am facut supa-crema de morcov si ghimbir. Si am mancat eu si vecina.Baietii au cam strambat din nas, cel mare a mancat ca sa nu ma supar iar cel mic mi-a zis verde-n fata ca e o porcarie. Dar e ceva ce n-as putea sa gatesc in mod obisnuit. | |
|
| |
estefana Moderator
Mesaje : 880 Data de inscriere : 20/03/2011 Varsta : 47 Localizare : Baia Mare
| Subiect: Re: Culinar Lun Iun 06, 2011 11:06 am | |
| O supa crema ( oarecum ) fac eu uneori din cartofi+ radacinoase fierte, pasate; separat fierb (doar 15 minute ) ciupercute pleurotus taiate fideluta. La sfarsit le amestesc si le imbogatesc cu ou amestecat cu smantana, leustean si acrit cu lamaie. Este un fel de "ciorba de burta" vegetariana foarte gustoasa. | |
|
| |
claudia Moderator
Mesaje : 372 Data de inscriere : 06/06/2011 Varsta : 53
| Subiect: Re: Culinar Mar Iun 14, 2011 5:14 am | |
| Duminica am facut -pentru prima data-placinta de iaurt. E foarte buna. | |
|
| |
estefana Moderator
Mesaje : 880 Data de inscriere : 20/03/2011 Varsta : 47 Localizare : Baia Mare
| Subiect: Re: Culinar Mar Iun 14, 2011 5:59 am | |
| Ai facut poze, Claudia? Iaurtul il pui in compozitie? Facem un topic cu retete? | |
|
| |
claudia Moderator
Mesaje : 372 Data de inscriere : 06/06/2011 Varsta : 53
| Subiect: Re: Culinar Mar Iun 14, 2011 7:30 am | |
| N-am facut poze pt ca nu e ceva spectaculos cum arata, mai degraba gustul e deosebit. E mult mai buna decat cea de branza( dupa gustul meu, desigur) in sensul ca e mai siropoasa,daca pot sa zic asa. Iaurtul inlocuieste branza din placinta obisnuita. Daca vrei topic separat poti face, dar cred ca se poate scrie si aici. | |
|
| |
claudia Moderator
Mesaje : 372 Data de inscriere : 06/06/2011 Varsta : 53
| Subiect: Re: Culinar Dum Iun 26, 2011 7:18 am | |
| Aseara am luat conopida asa ca azi voi pregati conopida pane .Mi se pare ca inlocuieste cu succes dovleceii ,care absorb cam mult ulei. Aaaa, uitasem: sunt de serviciu la ,,dezghiocat'' visinele de samburi. | |
|
| |
estefana Moderator
Mesaje : 880 Data de inscriere : 20/03/2011 Varsta : 47 Localizare : Baia Mare
| Subiect: Re: Culinar Dum Iun 26, 2011 7:27 am | |
| Dulceata de visine....una din preferatele mele. Cum o faci: clasic sau cu gelfix?
E foarte buna conopida pane doar ca la prajire necesita mai mult ulei datorita formelor neregulate pe care le are. Eu la orice forma de prajeala ( pane sau chiftele de legume ) folosesc servetele de hartie pentru inlaturarea uleiului si-s multumita. Sa vezi chiftele de cartofi cat ulei absorb?!
Am facut recent o reteta de chiftele de dovlecel in care am pus si branza in compozitie. Bune, bune.... | |
|
| |
claudia Moderator
Mesaje : 372 Data de inscriere : 06/06/2011 Varsta : 53
| Subiect: Re: Culinar Dum Iun 26, 2011 8:32 am | |
| Nu fac dulceata pt ca nu are cine o manca.Inainte vreme o faceam dupa reteta clasica 1:1 . Am incercat o data si cu gelfix dar ori nu am stiut exact cum sa procedez ori nu stiu ce s-a intamplat , chestia e ca nu mi-a placut. Acum pun la congelator pt prajitura aia buna buna.
Referitor la conopida de data asta am lasat-o sa fiarba un pic mai mult decat ar fi trebuit drept pt care nu s-au mai pastrat buchetelele intacte, s-au cam sfarmat. Am turnat compozitia de ou+faina+lapte +sare+piper peste conopida, am amestecat usor si am luat cu lingura si am pus la prajit. Tot pe servetel de hartie scot si eu (tot) ce prajesc. Cand se racesc noi le mancam cu usturoi +iaurt. | |
|
| |
estefana Moderator
Mesaje : 880 Data de inscriere : 20/03/2011 Varsta : 47 Localizare : Baia Mare
| Subiect: Re: Culinar Dum Iun 26, 2011 11:21 am | |
| Pofta buna!
Te rog sa postezi cand ai timp reteta de la prajitura cu visine, eu ador visinele in prajitura dar inca nu am avut curajul sa experimentez. | |
|
| |
claudia Moderator
Mesaje : 372 Data de inscriere : 06/06/2011 Varsta : 53
| Subiect: Re: Culinar Dum Iun 26, 2011 4:18 pm | |
| Merci. Prajitura cu visine poate fi numita generic prajitura/tarta cu fructe, pt ca am facut cu diverse :mar,piersica,prune. Nu-mi apartine reteta insa cantitatile pot fi ajustate functie de marimea tavii.Eu fac intr-o tava de 25/35 compozitia asta. 1 kg visine carora li se scot samburii un cub de unt 1 cana zahar blat= ca la pandispan=5 oua,5 lg ulei,5 lg zahar,5 lg faina. -peste fructele (eram sa zic ,,dezosate'' ) curatate se adauga zaharul si se tin la cuptor pana se topeste zaharul. -se lasa la racit si se scurge siropul format (eu il mai dau un pic in fiert ca sa devina mai gros). -se unge tava cu unt ,se presara un pic de zahar si se adauga fructele presand usor peste ele(dar nu obligatoriu-in felul acesta intra blat si printre ele) -se rastoarna blatul si se da la cuptor la foc potrivit -dupa ce s-a copt se lasa in tava sa se raceasca -se taie bucati si se rastoarna pe farfuria de servit cu visinele in sus peste care se adauga sirop. | |
|
| |
estefana Moderator
Mesaje : 880 Data de inscriere : 20/03/2011 Varsta : 47 Localizare : Baia Mare
| Subiect: Re: Culinar Dum Iun 26, 2011 5:18 pm | |
| Multumesc! Claudia, cat de cald este cuptorul cand pui fructele initial? Dar cand pui si blatul? | |
|
| |
claudia Moderator
Mesaje : 372 Data de inscriere : 06/06/2011 Varsta : 53
| Subiect: Re: Culinar Dum Iun 26, 2011 5:51 pm | |
| Estefana, eu aprind cuptorul la econom , la minim , cand ma apuc de pregatit reteta, asta insemnand si o incalzire prealabila.cam 180 grade ,nu stiu exact-exact ca la mine am reusit sa curat gradatiile de pe buton La fel de bine se poate pune cratita cu fructe si pe ochiul aragazului in bain-mare ca sa se topeasca zaharul, ar fi tot una insa se va consuma gaz mai mult. | |
|
| |
estefana Moderator
Mesaje : 880 Data de inscriere : 20/03/2011 Varsta : 47 Localizare : Baia Mare
| Subiect: Re: Culinar Lun Iun 27, 2011 7:30 am | |
| | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Culinar | |
| |
|
| |
| Culinar | |
|