Forumul pasionatilor de streptocarpusi

Bine ati venit dragi membri si vizitatori in lumea streptocarpusilor! Noii membri sunt rugati dupa ce s-au inscris sa solicite validarea contului pe adresa streptocarpusi@yahoo.com
 
AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  InregistrareInregistrare  Conectare  

Distribuiţi | 
 

 Culinar

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul
AutorMesaj
estefana
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 880
Data de inscriere : 20/03/2011
Varsta : 40
Localizare : Baia Mare

MesajSubiect: Re: Culinar   Mier Iun 29, 2011 11:11 am

Azi n-am reusit sa ma opresc din mancat...cu greu am salvat cativa sa-i pozez....
Sus In jos
http://estefana.sunphoto.ro/
claudia
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 372
Data de inscriere : 06/06/2011
Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Culinar   Mier Iun 29, 2011 2:25 pm

Ce sunt aceia? cartofi noi copti in coaja? apoi sunt feliati? detaliaza,te rog.
Sus In jos
estefana
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 880
Data de inscriere : 20/03/2011
Varsta : 40
Localizare : Baia Mare

MesajSubiect: Re: Culinar   Mier Iun 29, 2011 3:40 pm

Cartofi noi, in coaja, taiati, dar nu de tot, se trec printr-o baie de ulei amestecat cu mirodenii si usturoi maruntit. Se pun in cuptorul fierbinte, se acopera cu folie 30 min, apoi se ia folia si se lasa la cuptor pana se rumenesc un pic. Miroase in timp ce se coc de-ti ploua in gura.
Sus In jos
http://estefana.sunphoto.ro/
claudia
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 372
Data de inscriere : 06/06/2011
Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Culinar   Sam Iul 02, 2011 10:45 am

Mi-a plouat in gura si am inghitit in sec la greu de la mirosul care invadase bucataria. Am facut si eu drept garnitura cartofei din acestia si au fost foarte buni. Si ,mai ales, aspectuosi. Cartofi copti am mai pregatit dar cu unt, branza, cascaval.

Azi am muschiulet de porc cu sos si piure. Sunt in pana de idei....
Sus In jos
estefana
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 880
Data de inscriere : 20/03/2011
Varsta : 40
Localizare : Baia Mare

MesajSubiect: Re: Culinar   Sam Iul 02, 2011 12:04 pm

Eu sunt pasionata de mazare...dar sunt singura din casa. Trist La fel si dovlecelul....e o delicatesa.
Varza as manca-o in combinatie cu orice. Chiar e pregatita una pentru calit. Langa ea se pot manca tare multe.
In perioada aceasa multe legume sunt ieftine si posibilitati sunt multiple.
Sus In jos
http://estefana.sunphoto.ro/
claudia
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 372
Data de inscriere : 06/06/2011
Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Culinar   Dum Iul 03, 2011 4:31 am

Asa e, dar ce te faci cand baietilor le place o singura leguma: carnea?
Si mie imi place mazarea dar direct din borcan/cutie,nu preparata. Si ghiveciul de legume il ador... hmmm, vad eu ce -mi mai trece prin cap sa gatesc.
Sus In jos
claudia
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 372
Data de inscriere : 06/06/2011
Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Culinar   Lun Iul 04, 2011 9:37 am

Azi pregatesc pastai cu morcov si dovlecel. Fara carne. Sper ca al meu copilut sa si manance. Cum??
Sus In jos
estefana
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 880
Data de inscriere : 20/03/2011
Varsta : 40
Localizare : Baia Mare

MesajSubiect: Re: Culinar   Lun Iul 04, 2011 12:08 pm

Cum faci dovlecelul?
Sus In jos
http://estefana.sunphoto.ro/
georgiana
Fan
Fan
avatar

feminin Mesaje : 143
Data de inscriere : 25/03/2011
Varsta : 44
Localizare : bucuresti

MesajSubiect: Re: Culinar   Lun Iul 04, 2011 12:36 pm

A facut cineva supa chinezeasca cu alge??????
as vrea si eu reteta,am inteles ca este ffff buna(gustoasa)
Sus In jos
claudia
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 372
Data de inscriere : 06/06/2011
Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Culinar   Lun Iul 04, 2011 5:48 pm

estefana a scris:
Cum faci dovlecelul?

Il dau pe razatoare si il pun peste pastai, astfel sosul iese mai gros si nu va fi nevoie de faina ori amidon.
In general dovleceii ii tai felii, ii dau prin faina cu ou si condimente si apoi ii prajesc.
Sus In jos
estefana
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 880
Data de inscriere : 20/03/2011
Varsta : 40
Localizare : Baia Mare

MesajSubiect: Re: Culinar   Lun Iul 04, 2011 7:04 pm

Te rog, Claudia, sa detaliezi. Eu inca n-am auzit de combinatia pastai cu dovlecel. Cum prepari acesta mancare? E buna? E ador si pastaile si dovlecelul....m-ai facut tare curioasa. Razz
Sus In jos
http://estefana.sunphoto.ro/
claudia
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 372
Data de inscriere : 06/06/2011
Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Culinar   Lun Iul 04, 2011 7:20 pm

Inainte vreme la mancarica de pastai ingrosam sosul cu 1 lingura de faina. De vreo 2 ani am inlocuit-o cu 1 dovlecel.
Prin urmare : 1 ceapa taiata marunt+ 1 morcov taiat rondele+1 dovlecel dat pe razatoarea mica(ori cea mare) le pun la inabusit cu un pic de sare, acoperit cu capac .din cand in cand mai amestec, eventual adaug si foarte putina apa ca sa nu se rumeneasca ci doar sa se inmoaie ingredientele.Adaug pastaile curatate si rupte in bucatele, pastai pe care in prealabil le-am oparit (daca sunt proaspete), mai completez cu apa si aproape de sfarsit pun 1 lg de bulion. Daca iti place cu rosii proaspete le tai marunt si le adaugi odata cu pastaile.Condimentezi dupa gust si presari marar din abundenta.
Daca le faci iarna, dovlecelul va fi congelat presupun si nu va mai putea fi dat pe razatoare, dar merge pisat cu furculita.
Se poate adauga si carnita.

E foarte simplu si usor de pregatit.
Sus In jos
estefana
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 880
Data de inscriere : 20/03/2011
Varsta : 40
Localizare : Baia Mare

MesajSubiect: Re: Culinar   Mar Iul 05, 2011 5:45 am

georgiana a scris:
A facut cineva supa chinezeasca cu alge??????
as vrea si eu reteta,am inteles ca este ffff buna(gustoasa)

Georgiana, am gasit pe internet o sumedenie de variante de supa cu alge, simpla, cu ou, cu carne, etc. Daca nu te descurci sa cauti te ajut eu. Daca faci sa ne spui si noua cum ti-a iesit. Algele au foarte multe minerale si sunt un aliment foarte sanatos.


Claudia, multumesc pentru reteta! O voi incerca si eu curand. smile
Sus In jos
http://estefana.sunphoto.ro/
claudia
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 372
Data de inscriere : 06/06/2011
Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Culinar   Mier Iul 06, 2011 12:22 pm

Cu placere.
Algele se gasesc in comert? sau asteptam sa se invadeze iar litoralul si mergem la pescuit?? ( glumesc, desigur)
Sus In jos
estefana
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 880
Data de inscriere : 20/03/2011
Varsta : 40
Localizare : Baia Mare

MesajSubiect: Re: Culinar   Mier Iul 06, 2011 2:49 pm

Am vazut alge pe la magazinele naturiste.
Sus In jos
http://estefana.sunphoto.ro/
claudia
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 372
Data de inscriere : 06/06/2011
Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Culinar   Dum Iul 10, 2011 5:44 am

Am reteta la o crema racorosa de lamaie Dar e cu faina. Pot inlocui cu amidon? in aceeasi cantitate?
Sus In jos
georgy
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 226
Data de inscriere : 06/07/2011
Varsta : 24
Localizare : Bucuresti-Titan

MesajSubiect: Re: Culinar   Dum Iul 10, 2011 6:41 am

Noi am facut aseara un tort racoros in alb si galben. Il pozez mai tarziu si vi-l arat.
Sus In jos
estefana
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 880
Data de inscriere : 20/03/2011
Varsta : 40
Localizare : Baia Mare

MesajSubiect: Re: Culinar   Dum Iul 10, 2011 6:44 am

claudia a scris:
Am reteta la o crema racorosa de lamaie Dar e cu faina. Pot inlocui cu amidon? in aceeasi cantitate?
Am facut si eu mai demult prajitura cu amidon, cred ca erau aceleasi cantitati.
Sus In jos
http://estefana.sunphoto.ro/
claudia
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 372
Data de inscriere : 06/06/2011
Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Culinar   Dum Iul 10, 2011 4:41 pm

Am facut pana la urma cu faina, nu am avut nici timp si nici dispozitie sa experimentez. Am pus crema peste niste piscoturi si am rezolvat-o.
Sus In jos
estefana
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 880
Data de inscriere : 20/03/2011
Varsta : 40
Localizare : Baia Mare

MesajSubiect: Re: Culinar   Dum Iul 10, 2011 5:59 pm

Am facut prajitura cu visine dar am folosit o reteta in care se foloseste si branza. Excelenta combinatia!
Sus In jos
http://estefana.sunphoto.ro/
claudia
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 372
Data de inscriere : 06/06/2011
Varsta : 47

MesajSubiect: Re: Culinar   Mier Iul 20, 2011 6:06 am

Sa va dau o reteta pe care am facut-o 2 zile la rand, pt ca i-a placut copilului meu:

paste cu sos

-pentru 2 portii mai mult decat generoase am pus la fiert 200g paste cu diferite forme ( taitei ondulati am folosit eu).-cat se fierb pastele se prepara urmatoarele:
==intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei, 3 felii sunca presata taiata julien,3 ciuperci proaspete taiate feliute subtiri. se lasa un pic sa se inabuse,amestecandu-se usor.
==se stinge cu putin vin alb (max 50 ml), apoi se adauga 1/2 baton branza topita cu smantana, 5-6 linguri smantana, sare ,piper dupa gust.
==se formeaza un sos ( nu prea mult la cantitatile date insa acestea se pot mari)
==se amesteca toata compozitia cu pastele, se pune in farfurie si se presara cascaval ( parmezan) ras.
==trebuie avut grija la sare pt ca branza topita e destul de saratica,ori cel putin asa era la mine.
Sus In jos
estefana
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 880
Data de inscriere : 20/03/2011
Varsta : 40
Localizare : Baia Mare

MesajSubiect: Re: Culinar   Mier Iul 20, 2011 7:53 am

Buna idee...cred ca merge si fara sunca. Si Stefan e amator de paste.
Merci Claudia Kiss

Azi am luat rosii si ardei. Vreau sa fac un ghiveci din ele. In sud se face asa ceva?
Sus In jos
http://estefana.sunphoto.ro/
Cameliag
Moderator&Premiant
Moderator&Premiant
avatar

feminin Mesaje : 271
Data de inscriere : 25/03/2011
Varsta : 36
Localizare : Fetesti

MesajSubiect: Re: Culinar   Mier Iul 20, 2011 8:27 am

Cum adica ghiveci? Spune=ne reteta.

Eu aseara am facut orez cu legume si daca sotul prefera si carnea a trebuit sa fac si garnitura de carne: carnaciori oltenesti in sos de tomate.
Sus In jos
estefana
Moderator
Moderator
avatar

feminin Mesaje : 880
Data de inscriere : 20/03/2011
Varsta : 40
Localizare : Baia Mare

MesajSubiect: Re: Culinar   Mier Iul 20, 2011 8:51 am

Ghiveci
Se taie ceapa pestisori, ardeiul se taie felioare mai subtiri, si rosiile se taie in bucati. Intr-o cratita, se incinge uleiul. Cind este fierbinte, se adauga ceapa. Cind a devenit sticloasa, se adauga usturoiul si se caleste in continuare inca un minut dupa care se adauga ardeiul.
Se caleste citeva minute si apoi se adauga rosiile taiate. Se lasa pina incepe sa clocoteasca. Atunci se reduce focul si se lasa sa se gateasca in continuare la foc mai mic, invirtind din cind in cind.
Mincarea este gata cind aproape tot lichidul s-a redus. Acum se adauga sarea si piperul.
Sus In jos
http://estefana.sunphoto.ro/
Cameliag
Moderator&Premiant
Moderator&Premiant
avatar

feminin Mesaje : 271
Data de inscriere : 25/03/2011
Varsta : 36
Localizare : Fetesti

MesajSubiect: Re: Culinar   Mier Iul 20, 2011 8:56 am

Se face si pe la noi ghiveci de legume. Nu cred ca cu usturoi, dar depinde de gusturile fiecaruia. Si in general se pune pasta de rosii. (din ce am observat eu si pe la mama).
Sus In jos
Continut sponsorizat




MesajSubiect: Re: Culinar   

Sus In jos
 
Culinar
Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 2 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de streptocarpusi :: Diverse :: Cafenea - Cafe-
Mergi direct la: